Izpostavljamo

Odpoved izleta na Triglav 2023

Spoštovani planinke in planinci! Glede na trenutne razmere v gorah, ki so še vedno tvegane, obremenjenost GRSja in drugih civilnih služb ter splošnih razmer v državi, odpovedujemo letošnji izlet na Triglav. Vsem, ki ste si letos rezervirali ta vikend za izlet z nami se opravičujemo in prosimo za razumevanje. V kolikor imate to možnost predlagamo, da čas in finance, ki ste jih rezervirali za ta izlet, namenite za pomoč pri odpravljanju posledic poplav.

Veliko Kozje – Slovenija planinari

Izlet na Veliko Kozje

Planinsko društvo Drava Maribor v okviru projekta Slovenija planinari vabi na izlet na Veliko Kozje.

ZBIRALIŠČE : PRI ŽELEZNIŠKI POSTAJI MARIBOR
ODHOD : 06. 06. 2023 OB 6.30 URI
POVRATEK : V VEČERNIH URAH
STROŠKI: VOZOVNICA ZA VLAK V LASTNI REŽIJI
PRIJAVE: NA DRUŠTVU ALI PRI VODNIKU
IZLET VODI: VIKTOR MUNDA TEL. 040 595-393 IN
HOJE : 6 UR
HRANA : IZ NAHRBTNIKA
OPREMA : PLANINSKA, PRIMERNA VREMENU
POGOJ: PORAVNANA ČLANARINA PZS ZA LETO 2023

#PDDrava #ViktorMunda #VelikoKozje #SlovenijaPlaninari #LjubimGore

Planinski tabor Radovna 2023

leži na območju Triglavskega narodnega parka med planotama Pokljuko in Mežaklo; zaradi te lege je podnebje tukaj izrazito alpsko, kar pomeni, da so poletja prijetno hladna. Spali bomo v taborniškem domu Radovna na nadmorski višini 787 m, ki je naše izhodišče za odkrivanje naravnih in kulturnih znamenitosti bližnje okolice – od vrhov, kot sta Jerebikovec in Debela  eč ter dolina Krme do Gogalove domačije z več kot 400-letno lipo, Pocarjeve domačije  (etnografski muzej) ter Psnakove žage in mlina.

Več informacij preko e-pošte, ali telefona pri Ninu Auerju (auern88@gmail.com, 041 257 595), ali Boštjanu Viharju (bostjan.vihar@gmail.com, 041 254 726).

Prijavnica.pdf

Izpod prstov naših članov

Nušin blog

Naša vodnica, popotnica in pustolovka Nuša Maver med svojimi dogodivščinami najde tudi čas za pisanje in refleksijo. Drobce svojih misli pa z veseljem deli naprej. Več o tem v spodnjihzapisih…

Skoz objektiv Franca Lajnšiča

Naš planinec in fotograf Franc Lajnšič v svoj objektiv pogosto in celovito zajame dogajanje na našem društvu. Nekaj njegovih utrinkov si lahko ogledate tukaj…