Izpostavljamo

Planinski tabor Tamar 2022

Letošnji tabor bo potekal na grebenu pod Poncami, nad dolino Tamar. Bivali bomo v planinskem zavetišču Slatna, ki se nahaja na nadmorski višini 1023m, le 15 minut hoje oddaljeno od planiških skakalnic. V neposredni bližini pa se nahajajo tudi znameniti prelaz Vršič z Rusko kapelico, naravni rezervat Zelenci (obenem izvir Save Dolinke) ter mondena Kranjska Gora.
Prijave so mogoče z natisnjeno in izpolnjeno prijavnico (spodaj), vsak torek med 18to in 19to uro v prostorih društva. Za več informacij se obrnite na organizatorje preko e-pošte: auern88@gmail.com ter telefonskih številk, 041 257 595 (Nino) ali 041 254 726 (Boštjan).

Prijavnica.pdf

Praznično voščilo
Novo leto je neznanec.
prav lepo ga bo spoznati,
mu zaupati,
pa vendar ne preveč pričakovati.
Staro leto je minilo,
ne oziraj se nazaj,
novega pa ne priganjaj-
presenetiti se daj.
Svetlana Makarovič
Vesele božične praznike in novoletne praznike in vse dobro v leto 2022.
Obvestilo

Dragi planinke in planinci!

Življenje se počasi vrača v stare tire, s tem pa se prebuja tudi društvena planinska dejavnost. Naše društvo tako s prihodnjim torkom (18. 5. 2021) v času uradnih ur (18.00 – 19.00) spet odpira svoja vrata, začeli pa se bodo ponovno tudi organizirani izleti. Pri PD Drava si bomo prizadevali, da program prilagodimo tako, da bo omogočal varno in kakovostno izvedbo. Da pa bomo pri tem uspešni, se moramo vsi še naprej vesti previdno ter solidarno. Osnovna priporočila navajamo spodaj. Upamo, da se kmalu vidimo ter želimo varen korak in ostanite zdravi!

 • V primeru slabega počutja, povišane telesne temperature ali drugih znakov bolezni se ne udeležujemo izletov in ne obiskujemo društvenih prostorov.
 • Kašljamo in kihamo v rokav.
 • Z rokami se ne dotikamo obraza.
 • Upoštevamo minimalno medsebojno varnostno razdaljo vsaj 1,5 m
 • Z drugimi se ne rokujemo in objemamo, temveč pozdravimo na drug način (pomahamo, se priklonimo, komolčkamo, dodamo še nasmeh in toplo besedo).
 • Na izletih smo opremljeni z zaščitno (čisto) masko ter razkužilom.
 • Uporaba zaščitne opreme je obvezna pri vstopu v društvene in vse druge zaprte prostore ter skupinska prevozna sredstva (avtobus, vlak).
 • Pri prevozu z osebnimi avtomobili se skupaj peljejo člani istega gospodinjstva, sicer morajo vsi udeleženci uporabljati zaščitno opremo.
 • Po vsakem stiku s površino, ki bi lahko bila okužena si razkužimo roke.
 • Prepovedano si je deliti pijačo z iste plastenke ali steklenice, velja tudi za alkohol.
 • Prepovedano si je deliti prigrizke.
 • Upoštevamo tudi vsa ostala navodila in priporočila NIJZ.

Izpod prstov naših članov

Nušin blog

Naša vodnica, popotnica in pustolovka Nuša Maver med svojimi dogodivščinami najde tudi čas za pisanje in refleksijo. Drobce svojih misli pa z veseljem deli naprej. Več o tem v spodnjihzapisih…

Skoz objektiv Franca Lajnšiča

Naš planinec in fotograf Franc Lajnšič v svoj objektiv pogosto in celovito zajame dogajanje na našem društvu. Nekaj njegovih utrinkov si lahko ogledate tukaj…