Izpostavljamo

Obvestilo!

Drage planinke in planinci!

obveščamo vas, da do nadaljnjega prekinjamo z vso našo aktivnostjo (sestanki, sejami, pohodi itd.). Zaradi vedno večjega števila okuženih s korona virusom SARS-CoV-2 in obolelih za boleznijo COVID-19, smo tudi v Planinskem društvu Drava Maribor prisiljeni k sprejetju različnih ukrepov in preventivnih dejanj.
Društveni prostori na Valvasorjevi ulici 59, 2000 Maribor bodo tako do nadaljnjega zaprti. Za vse informacije pokličite eno od navedenih telefonskih številk:
Boris Bojanovič, Predsednik: 031 804 937
Milan Štubičar / Mičo, Tajnik in blagajnik: 041 815 154
Simona Bojanovič, Načelnica vodniškega odseka: 031 244 280
Sklep velja do preklica, ki bo objavljen na naših oglasnih deskah in na naši spletni strani. Hvala za razumevanje.
Planinski pozdrav, Upravni odbor PD DRAVA MARIBOR
Čistilna akcija – PRESTAVLJENA

Dragi planinci. Zaradi trenutnih razmer in omejitev zbiranja se čistilna akcija Bolfenk – razgledni stolp – Glažuta – Pečke – Vzpenjača prestavi na nov termin, ki bo javljen naknadno. Hvala za razumevanje!

Nadaljevanje planinske sezone in varnostni protokol

Dragi planinke in planinci!

življenje se počasi vrača v stare tire, s tem pa se prebuja tudi društvena planinska dejavnost. Naše društvo tako s prihodnjim tednom v času uradnih ur spet odpira svoja vrata, začeli pa se bodo ponovno tudi organizirani izleti. Pri PD Drava si bomo prizadevali, da program prilagodimo tako, da bo omogočal varno in kakovostno izvedbo. Da pa bomo pri tem uspešni, se moramo vsi še naprej vesti previdno ter solidarno, kar bo nekoliko lažje s priporočili, ki so jih skupaj pripravili pri Planinski Zvezi Slovenije in Nacionallnem inštitutu za javno zdravje. Povzetek priporočil navajamo spodaj. Upamo, da se kmalu vidimo ter želimo varen korak in ostanite zdravi!

• V primeru slabega počutja, povišane telesne temperature ali drugih znakov bolezni se ne udeležujemo izletov in ne obiskujemo društvenih prostorov.
  • Kašljamo in kihamo v rokav.
  • Z rokami se ne dotikamo obraza.
  • Upoštevamo minimalno medsebojno varnostno razdaljo vsaj 1,5 m
  • Z drugimi se ne rokujemo in objemamo, temveč pozdravimo na drug način (pomahamo, se priklonimo, komolčkamo, dodamo še nasmeh in toplo besedo).
  • Na izletih smo opremljeni z zaščitno opremo za dihanje (čisto masko ali šal, ki pokriva nos in usta) ter razkužilom.
  • Uporaba zaščitne opreme je obvezna pri vstopu v društvene in vse druge zaprte prostore ter skupinska prevozna sredstva (avtobus, vlak).
  • Pri prevozu z osebnimi avtomobili se skupaj peljejo člani istega gospodinjstva, sicer morajo vsi udeleženci uporabljati zaščitno opremo.
  • Po vsakem stiku s površino, ki bi lahko bila okužena si razkužimo roke.
  • Prepovedano si je deliti pijačo z iste plastenke ali steklenice, velja tudi za alkohol.
  • Prepovedano si je deliti prigrizke.
  • Upoštevamo tudi vsa ostala navodila in priporočila NIJZ.
RSS Novice PZS
  • Letošnja skupščina UIAA prvič preko spleta
    Splošno | V 88-letni zgodovini Mednarodnega združenja planinskih organizacij (UIAA) se je letos prvič zgodilo, da je bilo zaradi epidemije koronavirusa letno zasedanje generalne skupščine preko spleta. 130 udeležencev iz 68 držav se je preko Zooma udeležilo zasedanja, preko 250 članov je prenos spremljajo v živo.
  • 12. seja UO še vedno preko spleta
    Vodstvo PZS je zaradi ukrepov omejitve koronavirusa tudi 12. sejo upravnega odbora organiziralo preko videokonferenčne aplikacije Zoom. Člani upravnega odbora so potrdili vse predlagane sklepe.

Izpod prstov naših članov

Nušin blog

Naša vodnica, popotnica in pustolovka Nuša Maver med svojimi dogodivščinami najde tudi čas za pisanje in refleksijo. Drobce svojih misli pa z veseljem deli naprej. Več o tem v spodnjihzapisih…

Skoz objektiv Franca Lajnšiča