Izpostavljamo

Čistilna akcija – PRESTAVLJENA

Dragi planinci. Zaradi trenutnih razmer in omejitev zbiranja se čistilna akcija Bolfenk – razgledni stolp – Glažuta – Pečke – Vzpenjača prestavi na nov termin, ki bo javljen naknadno. Hvala za razumevanje!

Nadaljevanje planinske sezone in varnostni protokol

Dragi planinke in planinci!

življenje se počasi vrača v stare tire, s tem pa se prebuja tudi društvena planinska dejavnost. Naše društvo tako s prihodnjim tednom v času uradnih ur spet odpira svoja vrata, začeli pa se bodo ponovno tudi organizirani izleti. Pri PD Drava si bomo prizadevali, da program prilagodimo tako, da bo omogočal varno in kakovostno izvedbo. Da pa bomo pri tem uspešni, se moramo vsi še naprej vesti previdno ter solidarno, kar bo nekoliko lažje s priporočili, ki so jih skupaj pripravili pri Planinski Zvezi Slovenije in Nacionallnem inštitutu za javno zdravje. Povzetek priporočil navajamo spodaj. Upamo, da se kmalu vidimo ter želimo varen korak in ostanite zdravi!

• V primeru slabega počutja, povišane telesne temperature ali drugih znakov bolezni se ne udeležujemo izletov in ne obiskujemo društvenih prostorov.
  • Kašljamo in kihamo v rokav.
  • Z rokami se ne dotikamo obraza.
  • Upoštevamo minimalno medsebojno varnostno razdaljo vsaj 1,5 m
  • Z drugimi se ne rokujemo in objemamo, temveč pozdravimo na drug način (pomahamo, se priklonimo, komolčkamo, dodamo še nasmeh in toplo besedo).
  • Na izletih smo opremljeni z zaščitno opremo za dihanje (čisto masko ali šal, ki pokriva nos in usta) ter razkužilom.
  • Uporaba zaščitne opreme je obvezna pri vstopu v društvene in vse druge zaprte prostore ter skupinska prevozna sredstva (avtobus, vlak).
  • Pri prevozu z osebnimi avtomobili se skupaj peljejo člani istega gospodinjstva, sicer morajo vsi udeleženci uporabljati zaščitno opremo.
  • Po vsakem stiku s površino, ki bi lahko bila okužena si razkužimo roke.
  • Prepovedano si je deliti pijačo z iste plastenke ali steklenice, velja tudi za alkohol.
  • Prepovedano si je deliti prigrizke.
  • Upoštevamo tudi vsa ostala navodila in priporočila NIJZ.
OBVESTILO

Dragi planinke in planinci!

obveščamo vas, da do nadaljnjega prekinjamo z našimi aktivnostmi (sestanki, sejami, pohodi itd.). Prav tako bodo zaprti prostori PD DRAVA MARIBOR na Valvasorjevi ulici 59,
Maribor. Sklep velja do preklica, ki bo objavljen tudi v naših oglasnih omaricah in na naši spletni strani.

Za vse informacije, lahko obišete našo spletno stran, nam pošljete sporočilo, ali pokličete na eno izmed telefonskih številk:
031 804 937, Boris Bojanovič (Predsednik)
041 815 484, Milan Štubičar / Mičo (Tajnik in blagajnik)
031 244 280, Simona Bojanovič (Načelnica vodniškega odseka)

RSS Novice PZS
  • Športni plezalci čakajo na odločitev glede Moskve
    Športno plezanje | Če bi bila letošnja sezona podobna preteklim, bi pisali o uspehih športnih plezalcev na mednarodnih tekmah, a letos je precej drugače. Preverili smo, kaj počnejo te dni in kako se pripravljajo na evropsko prvenstvo, ki bi naj bilo konec novembra v Moskvi. Si želijo tekmovanja?
  • Inkluzivni pohodniki dokazali, da so skrite želje uresničljive
    Splošno | V četrtek, 10. septembra 2020 je Lavričeva koča na Gradišču znova gostila akciji - GOGO - Gibalno ovirani gore osvajajo in Gluhi strežejo v planinskih kočah. »Klub oviram se je prostovoljec znašel odlično, bil sproščen, mi pa smo se prav tako morali potruditi pri naročilu, a je bila interakcija zelo dobra!« je povedala obiskovalka.

Izpod prstov naših članov

Nušin blog

Naša vodnica, popotnica in pustolovka Nuša Maver med svojimi dogodivščinami najde tudi čas za pisanje in refleksijo. Drobce svojih misli pa z veseljem deli naprej. Več o tem v spodnjihzapisih…

Skoz objektiv Franca Lajnšiča