Izpostavljamo

Obvestilo

Dragi planinke in planinci!

Življenje se počasi vrača v stare tire, s tem pa se prebuja tudi društvena planinska dejavnost. Naše društvo tako s prihodnjim torkom (18. 5. 2021) v času uradnih ur (18.00 – 19.00) spet odpira svoja vrata, začeli pa se bodo ponovno tudi organizirani izleti. Pri PD Drava si bomo prizadevali, da program prilagodimo tako, da bo omogočal varno in kakovostno izvedbo. Da pa bomo pri tem uspešni, se moramo vsi še naprej vesti previdno ter solidarno. Osnovna priporočila navajamo spodaj. Upamo, da se kmalu vidimo ter želimo varen korak in ostanite zdravi!

• V primeru slabega počutja, povišane telesne temperature ali drugih znakov bolezni se ne udeležujemo izletov in ne obiskujemo društvenih prostorov.
  • Kašljamo in kihamo v rokav.
  • Z rokami se ne dotikamo obraza.
  • Upoštevamo minimalno medsebojno varnostno razdaljo vsaj 1,5 m
  • Z drugimi se ne rokujemo in objemamo, temveč pozdravimo na drug način (pomahamo, se priklonimo, komolčkamo, dodamo še nasmeh in toplo besedo).
  • Na izletih smo opremljeni z zaščitno (čisto) masko ter razkužilom.
  • Uporaba zaščitne opreme je obvezna pri vstopu v društvene in vse druge zaprte prostore ter skupinska prevozna sredstva (avtobus, vlak).
  • Pri prevozu z osebnimi avtomobili se skupaj peljejo člani istega gospodinjstva, sicer morajo vsi udeleženci uporabljati zaščitno opremo.
  • Po vsakem stiku s površino, ki bi lahko bila okužena si razkužimo roke.
  • Prepovedano si je deliti pijačo z iste plastenke ali steklenice, velja tudi za alkohol.
  • Prepovedano si je deliti prigrizke.
  • Upoštevamo tudi vsa ostala navodila in priporočila NIJZ.
Obvestilo!

Drage planinke in planinci!

obveščamo vas, da do nadaljnjega prekinjamo z vso našo aktivnostjo (sestanki, sejami, pohodi itd.). Zaradi vedno večjega števila okuženih s korona virusom SARS-CoV-2 in obolelih za boleznijo COVID-19, smo tudi v Planinskem društvu Drava Maribor prisiljeni k sprejetju različnih ukrepov in preventivnih dejanj.
Društveni prostori na Valvasorjevi ulici 59, 2000 Maribor bodo tako do nadaljnjega zaprti. Za vse informacije pokličite eno od navedenih telefonskih številk:
Boris Bojanovič, Predsednik: 031 804 937
Milan Štubičar / Mičo, Tajnik in blagajnik: 041 815 154
Simona Bojanovič, Načelnica vodniškega odseka: 031 244 280
Sklep velja do preklica, ki bo objavljen na naših oglasnih deskah in na naši spletni strani. Hvala za razumevanje.
Planinski pozdrav, Upravni odbor PD DRAVA MARIBOR
Čistilna akcija – PRESTAVLJENA

Dragi planinci. Zaradi trenutnih razmer in omejitev zbiranja se čistilna akcija Bolfenk – razgledni stolp – Glažuta – Pečke – Vzpenjača prestavi na nov termin, ki bo javljen naknadno. Hvala za razumevanje!

RSS Novice PZS
  • Najvišja priznanja PZS poklon predanim planinskim prostovoljcem
    Planinska organizacija | Planinska zveza Slovenije (PZS) vsako leto z najvišjimi priznanji izrazi spoštovanje prejemnikom za njihovo dolgoletno neutrudno in predano prostovoljno delo v planinstvu. Na svečani podelitvi v Medvodah je 4. decembra podelila svečane listine PZS 10 zaslužnim posameznikom, spominske plakete PZS 15 planincem ob življenjskih jubilejih in tri priznanja vodstva PZS za posebne dosežke.
  • Planinstvo 4.0 med top 5 projekti na razpisu za digitalno preobrazbo
    Splošno | Planinska zveza Slovenije je na razpisu za digitalno preobrazbo nevladnih in prostovoljskih organizacij ter povečanje vključenosti njihovih uporabnikov v informacijsko družbo 2021-2023 pridobila sredstva za projekt Planinstvo 4.0, s katerim želi z nadgradnjo aplikacije maPzs ponuditi odgovore glede spremljanja množičnosti obiska in posredovanja informacij uporabnikom.

Izpod prstov naših članov

Nušin blog

Naša vodnica, popotnica in pustolovka Nuša Maver med svojimi dogodivščinami najde tudi čas za pisanje in refleksijo. Drobce svojih misli pa z veseljem deli naprej. Več o tem v spodnjihzapisih…

Skoz objektiv Franca Lajnšiča