Izpostavljamo

Planinski tabor Radovna 2024

leži na območju Triglavskega narodnega parka med planotama Pokljuko in Mežaklo; zaradi te lege je podnebje tukaj izrazito alpsko, kar pomeni, da so poletja prijetno hladna. Spali bomo v taborniškem domu Radovna na nadmorski višini 787 m, ki je naše izhodišče za odkrivanje naravnih in kulturnih znamenitosti bližnje okolice – od vrhov, kot sta Jerebikovec in Debela  eč ter dolina Krme do Gogalove domačije z več kot 400-letno lipo, Pocarjeve domačije  (etnografski muzej) ter Psnakove žage in mlina.

Več informacij preko e-pošte, ali telefona pri Ninu Auerju (auern88@gmail.com, 041 257 595), ali Borisu Bojanoviču (boris.bojanovic@bosima.si, 031  804 937).

Prijavnica.pdf

Odpoved izleta na Triglav 2023

Spoštovani planinke in planinci! Glede na trenutne razmere v gorah, ki so še vedno tvegane, obremenjenost GRSja in drugih civilnih služb ter splošnih razmer v državi, odpovedujemo letošnji izlet na Triglav. Vsem, ki ste si letos rezervirali ta vikend za izlet z nami se opravičujemo in prosimo za razumevanje. V kolikor imate to možnost predlagamo, da čas in finance, ki ste jih rezervirali za ta izlet, namenite za pomoč pri odpravljanju posledic poplav.

Veliko Kozje – Slovenija planinari

Izlet na Veliko Kozje

Planinsko društvo Drava Maribor v okviru projekta Slovenija planinari vabi na izlet na Veliko Kozje.

ZBIRALIŠČE : PRI ŽELEZNIŠKI POSTAJI MARIBOR
ODHOD : 06. 06. 2023 OB 6.30 URI
POVRATEK : V VEČERNIH URAH
STROŠKI: VOZOVNICA ZA VLAK V LASTNI REŽIJI
PRIJAVE: NA DRUŠTVU ALI PRI VODNIKU
IZLET VODI: VIKTOR MUNDA TEL. 040 595-393 IN
HOJE : 6 UR
HRANA : IZ NAHRBTNIKA
OPREMA : PLANINSKA, PRIMERNA VREMENU
POGOJ: PORAVNANA ČLANARINA PZS ZA LETO 2023

#PDDrava #ViktorMunda #VelikoKozje #SlovenijaPlaninari #LjubimGore

Izpod prstov naših članov

Nušin blog

Naša vodnica, popotnica in pustolovka Nuša Maver med svojimi dogodivščinami najde tudi čas za pisanje in refleksijo. Drobce svojih misli pa z veseljem deli naprej. Več o tem v spodnjihzapisih…

Skoz objektiv Franca Lajnšiča

Naš planinec in fotograf Franc Lajnšič v svoj objektiv pogosto in celovito zajame dogajanje na našem društvu. Nekaj njegovih utrinkov si lahko ogledate tukaj…