Izpostavljamo

Občni zbor 2020
Planinsko društvo Drava vas vabi na vsakoletni občni zbor,ki bo v soboto 7. 3. 2020 ob 18. uri v prostorih Prometne šole Maribor, Preradovičeva ulica 33, Maribor.
 
Po uradnem delu občnega zbora sledi “ta veseli del” našega srečanja. Obujali bomo spomine na naše dosedanje delo in se z urnimi nogami podali novim dogodivščinam naproti, tako na samem srečanju, kakor na izletih, pohodih in drugih prireditvah v letu 2020. Kdor želi poravnati članarino za leto 2020, lahko to stori tudi na občnem zboru pri tajniku PD Drava Maribor.
 
izlet po Bračičevi poti – 3. del – NOV TERMIN

Drage planinke in planinci,

obveščamo vas, da je bil termin za izlet po Bračičevi poti (3. del) iz sobote 25.1. prestavljen na soboto 15. februarja. Več o dogodku najdete na tej povezavi.

Hvala za razumevanje

Planinska zaobljuba – Nušin blog

Naša vodnica Nuša se je v svojem blogu tokrat razpisala o pomenu naše dejavnosti ter tem, kaj vse prinaša društevno članstvo. Več o aktivnostih planinskih društev ter prispevku k varnemu in udobnemu gibanju v gorah si lahko preberete tukaj.

RSS Novice PZS
 • Usposabljanje prostovoljcev za akcijo Gluhi strežejo v planinskih kočah
  Splošno | Pred pričetkom akcije na Slavniku, 7. in 8. marca 2020, so se prostovoljci srečali in se opremili z znanjem, da bodo dobro sodelovali, sproščeno opravljali svoje naloge in bili vešči komunikacije.
 • Čebelja pot po Ljubljani s posluhom za dostopnost
  Splošno | Mednarodni dan turističnih vodnikov je tudi priložnost za združevanje različnih organizacij in skupin. Na povabilo Kluba profesionalnih turističnih vodnikov Slovenije in Slovenske čebelarske akademije so se k sodelovanju odzvali odbor Planinstvo za invalide/OPP, Medobčinsko društvo slepih in slabovidnih Nova Gorica, VDC Sonček Novo mesto in Krško, člani čebelarskega društva Tacen in posamezniki.

Izpod prstov naših članov

Nušin blog

Naša vodnica, popotnica in pustolovka Nuša Maver med svojimi dogodivščinami najde tudi čas za pisanje in refleksijo. Drobce svojih misli pa z veseljem deli naprej. Več o tem v spodnjihzapisih…

RSS Drobni trenutki dneva
 • Kdaj si tako zrasla, sestrica?
  »Ja … Ja! JA!« Končno izdavim, ko neham hlipati. Slišim smeh na drugi strani slušalke, ki bi me moral prepričati, da ne gre za tako »veliko« stvar, toda čez mene se kot ogromne skale valijo čustva, dejstva, vprašanja … Kdaj si tako zrasla, sestrica?Rada bi ti povedala, pa ne znam. Skušam uloviti misli, ki se […]
 • Klic jeseni
  Včasih se znajdeš v dnevu, ko se želiš skriti v kot, se prekriti z odejo in počakati, da mine. Ko si od skrbi in morečih misli, kaj vse je treba postoriti, želiš samo, da se zbudiš v novo jutro. Ko drobni trenutki plešejo pred tvojimi očmi, pa jih sploh ne opaziš. Takrat globoko vdihni … […]
Skoz objektiv Franca Lajnšiča

Naš planinec in fotograf Franc Lajnšič v svoj objektiv pogosto in celovito zajame dogajanje na našem društvu. Nekaj njegovih utrinkov si lahko ogledate tukaj…