09 nov, 2015

izlet: Ormoška planinska pot – Gomila – Lahonci

Objavil Urednik v kategorijo: Izleti

Planinsko društvo Drava organizira izlet po Ormoška planinski poti: Gomila – Lahonci

28.11.2015

OB 7.20 PRI DVORANI TABOR (GORKEGA UL. 48, MARIBOR) ALI OB 7.50 NA AVTOBUSNI POSTAJI NA PRAGERSKEM (pri Mercatorju)

7.30 oziroma 8.00

PREDVIDOMA MED 15TO IN 16TO URO

ODRALSI: 12€
OTROCI: 9€

NAJKASNEJE DO TORKA 24. NOVEMBRA Z VPLAČILOM

IZLET VODIJO:

MAJDA VAUPOTIČ, tel: 031 701 109
SIMONA BOJANOVIČ, tel: 031 244 280

3 URE

IZ NAHRBTNIKA

PLANINSKA (NAHRBTNIK, POHODNI ČEVLJI, PALICE, OBLAČILA PRIMERNA VREMENU, DNEVNIK ZA ZBIRANJE ŽIGOV)

O IZLETU:

Z avtobusom se bomo skozi Ptuj odpeljali do Gomile. Vsi, ki ste se minule jeseni udeleževali izletov zagotovo veste, kako idilična je lahko Prlekija tudi v novembru! Tokrat se bomo izkrcali na Gomili, ki je s svojimi 352 metri najvišji vrh naše planinske poti in tega dela Slovenskih goric. Vredna je našega prihoda saj je z razglednega stolpa čudovit razgledna vse strani neba. Vabljiv je pogled na bližnje in daljne vinograde in kleti. Pot nas bo vodila skozi Trnovce in Rakovce do Sv. Tomaža pri Ormožu. Nato se bomo povzpeli na Kostanj, od koder se ob lepem vremenu ponuja pogled tudi na Blatno jezero. V nadaljevanju nas bo pot vodila mimo hiše, kjer se je rodil Franc Ksaver Meško (1874-1964), pisatelj, pesnik in duhovnik – idilični opisovalec tega dela Slovenskih goric. Izlet pa bomo sklenili ponovno pri Meškovi domačiji, v Lahoncih, kjer je živel Maks Meško, veliki ljubitelj planin. Tu bo tudi naša končna točka izleta in avtobus. Udeležence lanskoletnega izleta na to domačijo gotovo vežejo lepi spomini, saj tukaj živijo gostoljubni Meškovi sorodniki… S pomočjo dobre družbe in veselega razpoloženja, vsaj za ta dan, pozabimo na vsakdanje skrbi in spoznajmo lepe nove kraje!

Ni komentarjev na "izlet: Ormoška planinska pot – Gomila – Lahonci"