Planinsko društvo Drava Maribor

09 nov, 2015

izlet: Ormoška planinska pot – Gomila – Lahonci

Objavil Urednik v kategorijo: Izleti

Planinsko društvo Drava organizira izlet po Ormoška planinski poti: Gomila – Lahonci

DNE:

28.11.2015

ZBOR:

OB 7.20 PRI DVORANI TABOR (GORKEGA UL. 48, MARIBOR) ALI OB 7.50 NA AVTOBUSNI POSTAJI NA PRAGERSKEM (pri Mercatorju)

ODHOD:

7.30 oziroma 8.00

POVRATEK:

PREDVIDOMA MED 15TO IN 16TO URO

STROŠKI:

ODRALSI: 12€
OTROCI: 9€

PRIJAVE:

NAJKASNEJE DO TORKA 24. NOVEMBRA Z VPLAČILOM

IZLET VODIJO:

MAJDA VAUPOTIČ, tel: 031 701 109
NINO AUER, tel: 041 257 595 (dosegljiv zvečer)
SIMONA BOJANOVIČ, tel: 031 244 280

HOJE:

3 URE

HRANA:

IZ NAHRBTNIKA

OPREMA:

PLANINSKA (NAHRBTNIK, POHODNI ČEVLJI, PALICE, OBLAČILA PRIMERNA VREMENU, DNEVNIK ZA ZBIRANJE ŽIGOV)

DODATNE INFORMACIJE IN VPLAČILA:

VSAK TOREK OD 18.00 DO 19.00 URE NA SEDEŽU DRUŠTVA

O IZLETU:

Z avtobusom se bomo skozi Ptuj odpeljali do Gomile. Vsi, ki ste se minule jeseni udeleževali izletov zagotovo veste, kako idilična je lahko Prlekija tudi v novembru! Tokrat se bomo izkrcali na Gomili, ki je s svojimi 352 metri najvišji vrh naše planinske poti in tega dela Slovenskih goric. Vredna je našega prihoda saj je z razglednega stolpa čudovit razgledna vse strani neba. Vabljiv je pogled na bližnje in daljne vinograde in kleti. Pot nas bo vodila skozi Trnovce in Rakovce do Sv. Tomaža pri Ormožu. Nato se bomo povzpeli na Kostanj, od koder se ob lepem vremenu ponuja pogled tudi na Blatno jezero. V nadaljevanju nas bo pot vodila mimo hiše, kjer se je rodil Franc Ksaver Meško (1874-1964), pisatelj, pesnik in duhovnik – idilični opisovalec tega dela Slovenskih goric. Izlet pa bomo sklenili ponovno pri Meškovi domačiji, v Lahoncih, kjer je živel Maks Meško, veliki ljubitelj planin. Tu bo tudi naša končna točka izleta in avtobus. Udeležence lanskoletnega izleta na to domačijo gotovo vežejo lepi spomini, saj tukaj živijo gostoljubni Meškovi sorodniki… S pomočjo dobre družbe in veselega razpoloženja, vsaj za ta dan, pozabimo na vsakdanje skrbi in spoznajmo lepe nove kraje!

Ni komentarjev na "izlet: Ormoška planinska pot – Gomila – Lahonci"

Oddaj komentar


  • Urednik: Pozdravljeni, se opravičujemo za pozen odgovor. Letna članarina je 25€. Hvala za zanimanje in lep planinski pozdrav!
  • Leon: Pozdravljeni, Se spogledujem z ev. udeležbo, ampak nisem pa še član, pa me zanima kakšen je prispevek za letno članarino… Lp, L.
  • Urednik: Pozdravljeni Aleksander, se opravičujemo za (pre)pozen odgovor. Izlet na triglav zaradi velikih snežnih zaplat na poti ni bil izveden. Hvala in le

Kategorije objav