Planinsko društvo Drava Maribor

04 nov, 2014

izlet: Ormoška planinska pot Kog – Jeruzalem – Lahonci

Objavil Urednik v kategorijo: Izleti| Mladinski odsek

Planinsko društvo Drava organizira izlet po Ormoška planinski poti: Kog – Jeruzalem – Lahonci

DNE:

15.11.2014

ZBOR:

OB 7.20 PRI DVORANI TABOR (GORKEGA UL. 48, MARIBOR) ALI OB 7.50 NA AVTOBUSNI POSTAJI NA PRAGERSKEM (pri Mercatorju)

ODHOD:

7.30 oziroma 8.00

POVRATEK:

PREDVIDOMA DO 15TE URE

STROŠKI:

ODRALSI: 12€
OTROCI: 9€

PRIJAVE:

NAJKASNEJE DO TORKA 11. NOVEMBRA Z VPLAČILOM

IZLET VODIJO:

MAJDA VAUPOTIČ, tel: 031 701 109
NINO AUER, tel: 041 257 595 (dosegljiv zvečer)
SIMONA BOJANOVIČ, tel: 031 244 280

HOJE:

4 URE

HRANA:

IZ NAHRBTNIKA

OPREMA:

PLANINSKA (NAHRBTNIK, POHODNI ČEVLJI, PALICE), oblačila primerna vremenu, planinski dnevnik za žige)

DODATNE INFORMACIJE IN VPLAČILA:

VSAK TOREK OD 18.00 DO 19.00 URE NA SEDEŽU DRUŠTVA

O IZLETU:

Z avtobusom se bomo skozi Ptuj in Ormož odpeljali do Koga. Ormoško planinsko pot smo lansko leto tam končali, zato bomo letos na Kogu tudi pričeli. Čez Veliki Kog bomo šli proti Miklavžu in se nato povzpeli na prleški Triglav – to je Jeruzalem (338 m). Jeruzalem je znana izletniška točka, ki ima urejen park in bogato baročno cerkev sv. Marije. Čudovit razgled nam odkriva bližnje in daljne kraje. Tu je tudi kontrolna točka ormoške planinske poti. Nato nas bo pot vodila do naselja Cerovec, ki je rojstni kraj Stanka Vraza (1810-1851), pesnika, zbiratelja ljudskega blaga in zagovornika ilirizma. Nadaljevali bomo proti dolini Pavlovskega potoka. Ta dolina je pomembna prometna povezava med Podravjem in Pomurjem. Med nasadi jablan in višenj bomo prispeli do Meškove kmetije, kjer je živel Maks Meško, veliki ljubitelj planin, v Lahonce. Tu bo tudi naša končna točka izleta in avtobus. Med potjo bomo deležni lepih razgledov po okoliških vinogradih in okolici, ki se v tem jesenskem času odevajo v čudovito škrlatno jesensko barvo. V gozdu bomo z malo sreče lahko našli kako gobo. Predvsem pa bomo s pomočjo dobre družbe in veselega razpoloženja pozabili na vsakdanje skrbi in spoznali lepe nove kraje!

Ni komentarjev na "izlet: Ormoška planinska pot Kog – Jeruzalem – Lahonci"

Oddaj komentar


  • Urednik: Pozdravljeni, se opravičujemo za pozen odgovor. Letna članarina je 25€. Hvala za zanimanje in lep planinski pozdrav!
  • Leon: Pozdravljeni, Se spogledujem z ev. udeležbo, ampak nisem pa še član, pa me zanima kakšen je prispevek za letno članarino… Lp, L.
  • Urednik: Pozdravljeni Aleksander, se opravičujemo za (pre)pozen odgovor. Izlet na triglav zaradi velikih snežnih zaplat na poti ni bil izveden. Hvala in le

Kategorije objav