04 jun, 2014

izlet: Velika planina

Objavil Urednik v kategorijo: Izleti| Mladinski odsek

Planinsko društvo Drava organizira izlet na Veliko planino (1666 m)

14.6.2014

OB 6.15 PRI DVORANI TABOR (GORKEGA UL. 48, MARIBOR)

PREDVIDOMA DO 19TE URE

ODRALSI: 16€
OTROCI: 12€
2 ODRASLA + 2 OTROKA = 50€

NAJKASNEJE DO TORKA 10. JUNIJA Z VPLAČILOM

IZLET VODIJO:

MAJDA VAUPOTIČ, tel: 031 701 109
SIMONA BOJANOVIČ, tel: 031 244 280

4-5 URE

IZ NAHRBTNIKA ALI NA KOČI

PLANINSKA (NAHRBTNIK, POHODNI ČEVLJI, PALICE), oblačila primerna vremenu, planinski dnevnik za žige)

O IZLETU:

Po avtocesti se bomo odpeljali do Vranskega. Pot bomo nadaljevali proti Šmartnemu ob Dreti, skozi Gornji Grad, Črnivec do Volovljeka. V Kranjskem Raku bomo nabrusili pete in jo ubrali čez Marjanine njive proti Mali planini. Velika planina je kraška planota na južnem delu Kamniško-Savinjskih Alp. V bližini najvišjega vrha Velike planine je udornica Vetrnica. Arhitekturna značilnost območja so pastirska naselja z značilnimi lesenimi pastirskimi stanovi, ki so danes večinoma urejeni v počitniške hišice. Tako imamo lepo priložnost, da se za en dan spremenimo v prave pastirje in pastirice in si zapojemo ono: “Pastirica kravce pase” Vse težave pustimo v dolini, na vrhu Velike planine pa veselo zapojemo “Juhej, juhej, na planincah luštno je!”

Ni komentarjev na "izlet: Velika planina"