12 mar, 2014

izlet: Limbarska gora (768m)

Objavil Urednik v kategorijo: Izleti| Mladinski odsek

Planinsko društvo Drava organizira izlet na Limbarsko goro

22.3.2014

OB 6.50 PRI DVORANI TABOR (GORKEGA UL. 48, MARIBOR)

PREDVIDOMA DO 16TE URE

ODRALSI: 16€
OTROCI: 11€

NAJKASNEJE DO TORKA 18. MARCA Z VPLAČILOM

IZLET VODITA:

MAJDA VAUPOTIČ, tel: 031 701 109

3-4 URE

IZ NAHRBTNIKA ALI NA KOČI

PLANINSKA (NAHRBTNIK, PLANINSKI ALI POHODNI ČEVLJI, PALICE), OBLAČILA PRIMERNA VREMENU, PLANINSKI DNEVNIK ZA ŽIGE

OPIS POTI:

Z avtobusom se bomo po avtocesti odpeljali proti Trojanam. V Krašnji bomo skrenili in kmalu nas bo z leve pozdravila Limbarska gora. Gre za hrib, ki se dviguje nad moravško dolino. Severno pobočje Limbarske gore je skoraj nedostopno, zelo strmo, medtem ko iz južne strani vodi na goro mnogo poti. Mi bomo pričeli planinariti pri kamnolomu. Pot nas bo vodila po krasnih gozdnih stezicah vse do jase, s katere se razprostre čudovit razgled na Kamniško Savinjske Alpe. Na vrhu Limbarske gore stoji zgodovinsko zelo zanimiva baročna cerkev sv. Valentina (zaščitnika romarjev in čebelarjev), ki si jo bomo tudi ogledali. Na vse strani se razprostira prelep razgled. V gostišču na vrhu nam bodo ponudili dober čaj in okusno planinsko hrano. Sestopali bomo po gozdnati poti ter med kmečkimi hišami, skozi vas Serjuče, vse do Moravč. Pri osnovni šoli nas bo pričakal avtobus in nas počasi odpeljal proti domu. S pomočjo dobre družbe in veselega razpoloženja bomo pozabili na vsakdanje skrbi in spoznali lepe nove kraje!

Ni komentarjev na "izlet: Limbarska gora (768m)"