Planinsko društvo Drava Maribor

21 okt, 2013

utrinki: Ormoška pot (Ormož – Hum – Kog)

Objavil Urednik v kategorijo: Nerazvrščeno

Po kratkih in sproščujočih poletnih počitnicah je bil že skrajni čas, da začne spet delovati tudi naš planinski krožek na osnovni šoli na Pragerskem. Zato smo se odločili, da se za nekakšen uvod v novo šolsko leto odpravimo na izlet po Ormoški planinski poti. Tako smo se v soboto, 12. oktobra, dobili v Mariboru in na Pragerskem ter se z avtobusom podali v Prlekijo oz. natančneje v Ormož, kjer smo tudi zaceli z našo potjo. Izlet je vodila učiteljica in mentorica krožka Majda Vaupotič, ki tudi izvira iz teh krajev.
Pot nas je sprva vodila mimo ormoškega podjetja Carrera ter mimo železniškega postajališča Pušenci v gozd, od koder smo se skozi vinograd povzpeli na Hum, ki je tudi točka Ormoške poti. Tukaj nas je sprejela domačinka, gospa Tanja Vizjak, ki nam je povedala nekaj malega o zgodovini kraja in nam pokazala tudi tamkajšnjo cerkev Sv. Janeza Krstnika, naši najmlajši pa so lahko občudovali konje za bližnjo ogrado. Preden smo nadaljevali pot, smo se okrepčali s čajem in čokolado, tako da je preostanek poti bil mala malica.
V nadaljevanju smo imeli možnost videti številne lepe vinograde, sli mimo nekaj kmetij, sodelovali pri degustaciji mosta in celo videli starinski, toda odlično ohranjen traktor. Mimo Jastrebcev in Lačavesi smo nazadnje prispeli v Kog nedaleč stran od hrvaške meje, kjer nas je pri lokalni cerkvi že čakal avtobus. Posneli smo se eno gasilsko fotografijo in se nato preko Središča ob Dravi pričeli vračati proti domu, kamor smo prispeli v popoldanskih urah.
Naj omenim, da smo kljub jutranjim meglicam ves dan imeli čudovito sončno vreme, zaradi cesar je izlet bil nadvse prijeten. Skupno se nas je udeležilo 35 ljudi, kar je tako za planinski krožek kot tudi naš mladinski odsek zelo spodbudna novica, upamo in želimo pa si seveda, da bi se nam pridružil še kdo. Da smo se resnično imeli fajn, pa dokazujejo tudi spodnje fotografije:

Komentarji (1) na "utrinki: Ormoška pot (Ormož – Hum – Kog)"

Oddaj komentar


  • Urednik: Pozdravljeni, se opravičujemo za pozen odgovor. Letna članarina je 25€. Hvala za zanimanje in lep planinski pozdrav!
  • Leon: Pozdravljeni, Se spogledujem z ev. udeležbo, ampak nisem pa še član, pa me zanima kakšen je prispevek za letno članarino… Lp, L.
  • Urednik: Pozdravljeni Aleksander, se opravičujemo za (pre)pozen odgovor. Izlet na triglav zaradi velikih snežnih zaplat na poti ni bil izveden. Hvala in le

Kategorije objav