02 okt, 2013

izlet: Ormoška planinska pot, Ormož – Hum – Kog

Objavil Urednik v kategorijo: Izleti| Mladinski odsek

Planinsko društvo Drava organizira izlet po ormoški planinski poti, Ormož – Hum – Kog

12.10.2013

OB 7.20 NA SEDEŽU DRUŠTVA (KURILNIŠKA 8 )
ali
OB 7.50 NA AVTOBUSNI POSTAJI NA PRAGERSKEM

7.30 (KURILNIŠKA)
ali
8.00 (PRAGERSKO)

OKROG 15TE URE

9€ – ODRASLI
7€ – OTROCI

PRI MENTORICI NA ŠOLI, NA DRUŠTVU, ALI PRI VODNIKIH, NAJKASNEJE DO TORKA 8.10.2013

IZLET VODIJO:

MAJDA VAUPOTIČ, tel: 031 701 109
SIMONA BOJANOVIČ, tel: 031 244 280

3-4 URE LAHKE HOJE

IZ NAHRBTNIKA

PLANINSKA (NAHRBTNIK, PLANINSKI ALI POHODNI ČEVLJI, PALICE), PLANINSKI DNEVNIK ZA ŽIGE, DNEVNIK ORMOŠKE PLANINSKE POTI

PRIJAVNICA:

ormoskapp.pdf
ormoskapp.doc

OPIS POTI:

Z avtobusom se bomo skozi Ptuj odpeljali do Ormoža.

Ormoška planinska pot se začenja pri hotelu Ormož v smeri vzhoda. Pot nas bo vodila ob žagi mimo Opekarne iz območja industrijske cone. V kraju Pušenci se bomo pričeli vzpenjati proti Humu (301 m), ki je ena najlepših razglednih točk v ormoški občini, grič na skrajni južni točki vzhodnih Slovenskih goric. S Huma je čudovit razgled proti Kalniku, Ivanjščici in okoliških vinorodnih gričih.

S Huma nas bo pot vodila proti Šalovcem, Krčevini in Vitanu, odkoder se bo odprl pogled na Kog. Kog (316 m) je slemensko naselje, ki ga sestavljata Mali in Veliki Kog. Pri Luskovičevi domačiji je žig in kontrolna točka. Tam nas bo pričakal tudi avtobus.

Med potjo bomo deležni lepih razgledov po okoliških vinogradih, ki se v tem jesenskem času odevajo v čudovito škrlatno jesensko barvo. V gozdu bomo z malo sreče lahko našli kako gobo ali v nahrbtnik spravili kostanj. Predvsem pa bomo s pomočjo dobre družbe in veselega razpoloženja pozabili na vsakdanje skrbi in spoznali lepe nove kraje!

Ni komentarjev na "izlet: Ormoška planinska pot, Ormož – Hum – Kog"