21 maj, 2013

Objavil Urednik v kategorijo: Izleti| Mladinski odsek

Planinsko društvo Drava organizira izlet na Raduho in v Snežno jamo

8.6.2013

OB 6.20 NA SEDEŽU DRUŠTVA (KURILNIŠKA 8 ) ALI OB 6.50 NA AVTOBUSNI POSTAJI NA PRAGERSKEM (PRI MERKATORJU)

6.30 (KURILNIŠKA) ALI 7.00 (PRAGERSKO)

DO 18te URE

12 € ODRASLI, 9 € OTROCI, VSTOP V SNEŽNO JAMO NI ZAJET V CENI!
POPUSTI:
2 ODRASLA + 2 OTROKA = 40 EUR
2 ODRASLA + 3 OTROCI = 45 EUR

PRI MENTORICI V ŠOLI, NA DRUŠTVU, ALI PRI VODNIKIH NAJKASNEJE DO TORKA 4.6.
prijavnica.pdf
prijavnica.doc

IZLET VODIJO:

MAJDA VAUPOTIČ, tel: 031 701 109
SIMONA BOJANOVIČ, tel: 031 739 231

5 UR HOJE V OBE SMERI

IZ NAHRBTNIKA

PLANINSKA (NAHRBTNIK, PLANINSKI ČEVLJI, PALICE, TOPLA OBLAČILA ZA V JAMO, KAPA, ROKAVICE, VELIKO TEKOČINE), PLANINSKI DNEVNIK

OPIS POTI:

Z avtobusom se bomo mimo Celja in Mozirja odpeljali proti Logarski dolini. V vasi Struge (med Ljubnim in Lučami) bomo zavili proti Raduhi. Od tod sledi še 18 km strme vijugaste ceste, večidel te ceste je speljane po makadamu. Avtobus nas bo zapeljal v bližino Koče na Loki, tukaj pa se bo glavni del planinskega pohoda šele pričel! Pot nas bo vodila med iglastimi drevesi, preko borovcev in čez prijetne visokogorske travnike, po lahki in prijazni poti. Raduha (2062 m) je najvišja gora vzhodnih Savinjskih Alp. Gre za dolgo apnenčasto sleme, ki je na SZ strmo odsekano, z južne in vzhodne strani pa položno, poraslo z gostimi gozdovi in prijetnimi visokogorskimi travniki. Od osrednje skupine Savinjskih Alp je Raduha ločena z globoko sotesko Savinje. Razgled z Raduhe je ob ugodnem vremenu med najlepšimi in najbolj veličastnimi. Ko se bomo naužili čarov, ki jih bo ponujal sam vrh gore (računamo na lepo vreme), se bomo med čudovitim cvetjem, po drugi poti spustili proti Snežni jami. Snežna jama leži na nadmorski višini 1500 metrov in je ena najlepših visokogorskih jam v Evropi. Visokogorsko okolje, vhod skozi brezno, ledeno jezero, ledene skulpture ter bogato kapniško okrasje – vse to spremeni obisk jame v nepozabno doživetje!

Komentarji (1) na "izlet: Raduha in Snežna jama"