Planinsko društvo Drava Maribor

02 maj, 2013

izlet: Kočevski Rog

Objavil Urednik v kategorijo: Izleti| Mladinski odsek

Planinsko društvo Drava organizira izlet v Kočevski Rog

DNE:

18.5.2013

ZBOR:

OB 4.50 NA SEDEŽU DRUŠTVA (KURILNIŠKA 8 )

ODHOD:

5.00 (KURILNIŠKA)

POVRATEK:

DO 20te URE

STROŠKI:

22€

PRIJAVE:

NA DRUŠTVU ALI PRI VODNIKU, NAJKASNEJE DO TORKA 14.5.

IZLET VODITA:

NINO AUER, tel: 041 257 595 (dosegljiv zvečer)
KLEMEN BOJANOVIČ – KEMA, tel: 031 739 231

HOJE:

6-7 UR LAHKE HOJE

HRANA:

IZ NAHRBTNIKA

OPREMA:

PLANINSKA, PRIMERNA VREMENU, PRIPOROČAMO PALICE, DOLGE HLAČE TER DOSTI TEKOČINE; DNEVNIK KURIRJEV IN VEZISTOV, ČE ZBIRAŠ ŽIGE

DODATNE INFORMACIJE IN VPLAČILA:

VSAK TOREK OD 18.00 DO 19.00 URE NA SEDEŽU DRUŠTVA

POGOJ:

PORAVNANA ČLANARINA PZS, ZA LETO 2013

Kočevski Rog obsega več kot 500 kvadratnih kilometrov razgibanega kraškega sveta med Kočevsko-Ribniškim poljem, Suho krajino, Novomeško kotlino in Belo krajino z najvišjim vrhom Veliki Rog (1099 m). Apnenčasta pokrajina s številnimi vrtačami, jamami in brezni je eno največjih sklenjenih gozdnih območij jelovo-bukovega gozda v Sloveniji, na katerem so preživele vse velike slovenske zveri (medved, volk, ris, divja mačka), ohranjeni pa so tudi trije pragozdovi.

Čez Kočevski Rog vodi tudi nekaj planinskih poti, med drugim Pot kurirjev in vezistov NOB, Trdinova pot ter Roška pot, po delu katere se bomo tokrat podali tudi mi. Kaj bomo videli, naj zaenkrat ostane skrivnost. V kolikor vas muči radovednost in si želite spoznati enega najslikovitejših predelov naše dežele, pa vas PD Drava vabi, da se nam pridružite. Za »lušte delat« še nekaj fotografij:

Ni komentarjev na "izlet: Kočevski Rog"

Oddaj komentar


  • Urednik: Pozdravljeni, se opravičujemo za pozen odgovor. Letna članarina je 25€. Hvala za zanimanje in lep planinski pozdrav!
  • Leon: Pozdravljeni, Se spogledujem z ev. udeležbo, ampak nisem pa še član, pa me zanima kakšen je prispevek za letno članarino… Lp, L.
  • Urednik: Pozdravljeni Aleksander, se opravičujemo za (pre)pozen odgovor. Izlet na triglav zaradi velikih snežnih zaplat na poti ni bil izveden. Hvala in le

Kategorije objav