02 maj, 2013

Objavil Urednik v kategorijo: Izleti| Mladinski odsek

Planinsko društvo Drava organizira izlet v Kočevski Rog

18.5.2013

OB 4.50 NA SEDEŽU DRUŠTVA (KURILNIŠKA 8 )

5.00 (KURILNIŠKA)

DO 20te URE

22€

NA DRUŠTVU ALI PRI VODNIKU, NAJKASNEJE DO TORKA 14.5.

IZLET VODITA:

KLEMEN BOJANOVIČ – KEMA, tel: 031 739 231

6-7 UR LAHKE HOJE

IZ NAHRBTNIKA

PLANINSKA, PRIMERNA VREMENU, PRIPOROČAMO PALICE, DOLGE HLAČE TER DOSTI TEKOČINE; DNEVNIK KURIRJEV IN VEZISTOV, ČE ZBIRAŠ ŽIGE

POGOJ:

PORAVNANA ČLANARINA PZS, ZA LETO 2013

Kočevski Rog obsega več kot 500 kvadratnih kilometrov razgibanega kraškega sveta med Kočevsko-Ribniškim poljem, Suho krajino, Novomeško kotlino in Belo krajino z najvišjim vrhom Veliki Rog (1099 m). Apnenčasta pokrajina s številnimi vrtačami, jamami in brezni je eno največjih sklenjenih gozdnih območij jelovo-bukovega gozda v Sloveniji, na katerem so preživele vse velike slovenske zveri (medved, volk, ris, divja mačka), ohranjeni pa so tudi trije pragozdovi.

Čez Kočevski Rog vodi tudi nekaj planinskih poti, med drugim Pot kurirjev in vezistov NOB, Trdinova pot ter Roška pot, po delu katere se bomo tokrat podali tudi mi. Kaj bomo videli, naj zaenkrat ostane skrivnost. V kolikor vas muči radovednost in si želite spoznati enega najslikovitejših predelov naše dežele, pa vas PD Drava vabi, da se nam pridružite. Za »lušte delat« še nekaj fotografij:

Ni komentarjev na "izlet: Kočevski Rog"