19 apr, 2012

utrinki: Oplotnica – Trije Kralji

Objavil Urednik v kategorijo: Nerazvrščeno

Na velikonočni ponedeljek, 09.04.2012 smo se, kot že večkrat podali na že tradicionalni „Velikonočni pohod“ od Oplotnice do Črnega jezera in dalje do Treh Kraljev, kjer nas je čakal avtobus in nam tako olajšal povratek.

Bil je zadnji praznični dan in na avtobusu se ozrem po udeležencih. Ugotavljam, da nas je bila večina „povratnikov“. Zakaj? Po mnenju mnogih, ki jih gorski svet, narava in sproščeno druženje še nista zasvojila, je to dolgočasno. Večkrat me prepričujejo s svojim mnenjem.Če si enkrat videl pot in osvojil cilj ni potrebe, da se vračaš.

Jaz pa razmišljam: „Zakaj toliko povratnikov?“ Očitno ni samo moje mnenje, da je na nekem pohodu vsakič drugače. Niso samo markacije in čas hoje, pa morda za koga še vreme. Celoto, ki jo na koncu shranimo med spomine sestavljajo utrinki narave, ki se v vsakem letnem času, v vsaki uri dneva in v odvisnosti od našega razpoloženja kaže drugače. Ne nazadnje tudi sproščeno, veselo druženje. Tudi to nam zapolni mozaik občutkov. In zato se radi vračamo po znanih poteh, ki nikoli niso iste.

Poglejte utrinke iz letošnjega Velikonočnega pohoda, kot jih je ujel v svoj foto aparat Franc Lajnšič.

Ni komentarjev na "utrinki: Oplotnica – Trije Kralji"